Planlægning og udførelse - tanker og handling.


Linn Cove Viaduct

Linn Cove Viaduct er en 1.243 fod (379 m) lang beton-segmentbro, der slanger sig rundt om Grandfather Mountain i det vestlige North Carolina. Afsluttet i 1983 til en pris på 10 millioner dollars. var det en af de sidste store byggeprojekter på Blue Ridge Parkway, som løber 755 km, der forbinder Shenandoah National Park med Great Smoky Mountains National Park. Parkwayen blev bygget hovedsagelig langs ryggen af Blue Ridge, og blev fuldført og åbnet for gennemgående trafik i 1987. 

Linn Cove viaduct  anerkendes internationalt som et ingeniørisk vidunder.


Grandfathers mountain

Grandfathers Mountain er 1.818 meter højt, og dermed det højeste punkt i den østlige del af bjergkæden Blue Ridge Mountains, som er en del af Appalacherne. En asfalteret vej fører op til en af bjergets top, hvor der er et museum, hængebroen og en udsigt hvor man kan se op til 160 km væk. 

 

Scenen i filmen Forrest Gump, hvor hovedpersonen løber på en kurvet bjergvej, blev optaget på Grandfather Mountain

 

Når du ankommer, købes dine billetter ved indgangen og derefter skal man køre  gennem parken. Hele vejen op er der flere udsigts spots. På toppen kan man besøge "swinging bridge". Selvom dit besøg kan være så lang eller så kort som du vælger, anbefales man at bruge mellem 2-3 timer for at se alt. Entre pris: $ 20


Looking Glass Falls.

Milepost 417 på BRP. 

 

Looking Glass Falls er et af de mest populære og smukke vandfald i North Carolina, og det er måske det nemmeste at se (en af de få tilgængelige vejkanter vandfald) Navnet "Looking Glass" kommer fra Looking Glass Rock, hvor vandet fryser på siderne om vinteren og glider derefter i sollyset som et spejl eller glas. Looking Glass Creek, som strømmer forbi klippen, er også opkaldt efter den imponerende naturlige struktur.

 

Nyd dejlig udsigt fra parkeringspladsen langs vejen. Eller tag en kort tur for et nærmere kig. Vandfaldet er 60 fod højt.

 


Richland Balsam Overlook

Milepost 431.4 på BRP

 

Richland Balsam Mountain er det højeste punkt på Blue ridge Parkway. 

 

Ved Haywood Jackson Overlook, Milepost 43, er der opsat borde og stole så man kan nyde solnedgangen.